tisdag 27 december 2011

AFTONBLADETS MEDIADREV OM JUHOLTS "FIFFEL" BASERAT PÅ RENA LÖGNER

INRIKESPOLITIK
Läste idag i Sveriges mesta skvallertidning – aka Aftonbladet – om hur dåligt det går för Juholt, Lena Mellin kritiserar honom hårt och säger att det kommer bli ytterst besvärligt för S-ledaren att få ett förtroende igen, bla bla … inget nytt att läsa här. Efter höstens storm kring Juholts såkallade ”bidragsfusk” är det väl inte så konstigt att förtroendet dalat, tycker man ju.
Jag har absolut inget förtroende kvar längre för svensk massmedia, och i synnerhet för Aftonbladet. Känns som att de kommer med nya ”scoops” hela tiden, endast för att generera fler av skvallerkåta svenskars intresse.
Då själva nyheten om "hyres skandalen" kablades ut i tabloiderna (ja, man kan kalla svensk press för skvallertidningar eftersom dem är det) sade Aftonbladet att Riksdagens regler kring hyresersättning var glasklara, att Riksdagen endast står för Juholts del, inte ”kulbon” Åsas del. Fair enough, det borde man kanske kunna förstå, men det var inte alls så glasklart beskrivet att reglerna var sådana.

Det stod (notera att det här står "stod", eftersom riksdagskansliet försökte dölja sin otydlighet efter hela drevet mot Juholt sattes igång) ingenstans i klartext att en riksdagsledamot endast skall få betalt för sin del av hyran och att ens inneboende ska betala för den andra delen av hyran. Det är förstås rimligt att Juholt inte skall få betalt för mer än hälften av lägenhetens hyra, men då det inte alls står i klartext om detta så tycker jag inte han bör beskyllas för detta mer än nödvändigt. I blanketten står det bara vilken summa hyran man vill ha betalt för ligger på - ingenstans står där om man har en inneboende i lägenheten man vill ha hyresersättning utkvitterat för. Juholt har alltså inte alls fuskat eller fifflat med sin hyresersättning; tvärtom så har han gjort precis som där står att man skall göra, detta är ren fakta! 
Här ser man att Håkan Juholt inte alls "fifflat" med sitt
hyresbidrag - han fyllde i det man ska fylla i.

Har Aftonbladet medvetet kokat ihop detta drev för att generera fler läsare och för att få bort Juholt från partiledarposten? Ja, det verkar inte bättre. Lena Mellin som är Aftonbladets politiska redaktör motarbetar ständigt Juholt. Chefredaktören Jan Helin har själv sagt till en anställd att han önskar att Juholt borde avgå. Detta är helt bedrövlig journalistik enligt mig. Inte ska väl en chefredaktör till sina medarbetare hålla med om att Juholt bör avgå efter omständigheterna (omständigheter som tidningen han själv är redaktör över har skapat)?

Man skulle kunna tro att det är komplott från Aftonbladets sida för att få Juholt avsatt. Eller kanske det till och med är så att någon inom socialdemokraterna har ”läckt” detta till Aftonbladet för att de är missnöjda med valet av partiordförande? Flera namn dyker upp i huvudet på mig då jag tänker på det (Thomas Östros, Sven-Erik Österberg och Mona Sahlin är dem jag tror skulle kunna göra något sådant). 

Juholts "kulbo" Åsa Lindgren finns med i dokumentet som
Håkan har skickat in till Riksdagen om hyran på lägenheten.
Det är alltså inte hans fel att man har missat att det klart
och tydligt står undertecknat med två namn. 
En tidning som Aftonbladet bör skriva nyheter som är sanna och inte påhittade! Vem kommer det att skapas ett drev om nästa gång kan man ju undra? Den person som borde ha förtjänat detta drev är helt klart Carl Bildt. Vår utrikesminister som suttit i styrelsen för Lundin Oil som har smutsiga affärer lite varstans, och som har medverkat till att två svenska journalister nu sitter inlåsta i fängelse i en afrikansk diktatur. Här bör dessutom nämnas att Bildt är en fullt aktiv medlem inom Bilderberggruppen, en grupp som är så diskret att vi vanliga döda inte får veta vad top-dogsen inom politik och näringsliv diskuterar bakom lyckta dörrar.

Nej Aftonbladet, Håkan Juholt (och definitivt socialdemokratin) förtjänade inte detta ofantliga media drev ni satt igång, den som verkligen förtjänat det däremot är Carl Bildt, gör om och gör rätt! Tills Aftonbladet börjar skriva nyheter och inte påhittat skvaller som nu, så tänker jag vägra läsa deras tidning något mer, och jag tycker de flesta bör bojkotta Aftonbladet, tills de skriver nyheter som är nyanserade och har sanningsenlig fakta i dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar